مکانیزم صندلی اداری چیست؟
مکانیزم صندلی اداری یک قطعه فلزی و مکانیکی میباشد که محل قرارگیری آن در پایین صندلی اداری است. این قطعه بدنه اصلی به جک و پایه را به یکدیگر متصل میکند. اگر مکانیزم یک صندلی اداری از کیفیت بالایی برخوردار باشد قطعاً عمر مفید صندلی اداری نیز بالا خواهد رفت.
کاربرد مکانیزمهای صندلی اداری
مکانیزم اداری کاربردهای مختلفی دارد که میتوانیم مواردی چون قابلیت تنظیم ارتفاع جک، امکان تنظیم موقعیت قفل شدن پشتی، زاویه دادن به پشت صندلی، حرکات دورانی و خطی نشیمن، حرکات غیر همزمانی و همزمانی نشیمن و پشتی، تنظیم و کنترل فشار وارد شده به کمر فرد در زمان تکیه دادن و غیره را نام ببریم. تمامی این موارد که از مزایای استفاده از صندلیهای اداری مکانیزم دار محسوب می شوند موجب راحتی کاربر شده و از ایجاد بسیاری از عوارض نشستن طولانی مدت بر روی صندلی جلوگیری کرده و یا آنها را کاهش میدهند.
آشنایی با انواع مکانیزم صندلی اداری و نحوه عملکرد هر یک
مکانیزم در صندلیهای اداری در انواع مختلفی تولید میشود که هر کدام خصوصیات و روش کارکرد متفاوتی دارند. ما در این بخش شما را با انواع مکانیزم صندلی اداری آشنا میکنیم.
مکانیزم L
این مکانیزم دارای دو بخش کفی و ستون L مانند است و یکی از سادهترین مکانیزمهای صندلی اداری محسوب میشود. مکانیزم L قابلیت جابجایی پشتی صندلی را دارد و نشیمنگاه ثابت است در واقع کاربر تنها میتواند تکیهگاه را تا یک زاویه خاصی خم کند. از این مکانیزم در صندلیهای اداری ساده کارمندی و یا صندلیهایی که مصارف خانگی دارند استفاده میشود.
مکانیزم تیلت (Tilt)
یکی از پرکاربردترین مکانیزمها در صندلیهای اداری مکانیزم تیلت است که با نام بدون براکت و یا بدون تسمه شناخته میشود. صندلیهای دارای مکانیزم تیلت به این صورت هستد که با وارد کردن فشار، به صورت همزمان پشتی و نشیمنگاه حرکت میکنند. در واقع این مکانیزم یک زاویه ثابت بین نشیمنگاه و پشتی صندلی را حفظ میکند و زمانی که پشتی جابهجا شود نشمینگاه صندلی اداری نیز جابهجا خواهد شد.
زمانی که کاربر کمر خود را به پشتی صندلی تکیه داده و فشار میدهد تکیهگاه صندلی به عقب رفته و در همین زمان نشیمنگاه صندلی با رفتن به عقب یک حالت جمع شدگی به خود خواهد گرفت تا زاویه مناسب بین نشیمن ثابت و پشتی برقرار شود. در واقع میتوان گفت در صندلیهای اداری که دارای مکانیزم تیلت هستند دو بخش نشیمنگاه و پشتی یک قطعه پیوسته محسوب میشوند.
مکانیزم سینکرون (Synchronise)
مکانیزم سینکرون به نامهای دیگری چون مکانیزم تسمهدار و یا مکانیزم براکتدار معروف میباشد. این مکانیزم نیز چون مکانیزم تیلت پر کاربرد بوده اما پیشرفتهتر از آن است چرا که راحتی بیشتری را برای فرد ایجاد میکند. در این مکانیزم حرکت بین کفی صندلی و پشت آن مستقل است و به صورت همزمان کار نمیکند این تعریف به معنی ناهماهنگی نمیباشد. مکانیزم سینکرون در دو نوع نسبت ۱ به ۲.۵ یا ۱ به ۳ در بازار موجود است. این نسبتها به این معنی میباشد که اگر فرد پشتی را 21 درجه به عقب ببرد نشیمنگاه نیز 7 درجه تغییر خواهد کرد.
تفاوت بین مکانیزم تیلت و سینکرون تنها وجود یک قطعه به نام براکت است که موجب میشود تا نشیمنگاه و پشتی به صورت مستقل از یکدیگر حرکت کنند. در هنگام خرید صندلی اداری مکانیزم دار توجه کنید که دسته صندلی به نشیمنگاه و پشتی متصل است یا خیر در صورتی که متصل باشد صندلی از نوع مکانیزم تیلت یا L است.
مکانیزم زانویی (Knee)
مکانیزم زانویی با نام مکانیزم اتوبوسی نیز شناخته شده و در صندلیهای سنگین و مدیریتی به کار برده میشود. تفاوت این مکانیزم با دیگر مکانیزمها محل نصب جک (محل تحمل بار) و فاصله بین محور چرخش میباشد. میزان فاصله در مکانیزم زانویی به صورتی است که تجربه نشستن بهتری را برای کاربر در صندلی مدیریتی با ایجاد چرخش راحتتر و نشیمن بهتر رقم میزند.
دلیل نامگذاری این مکانیزم به مکانیزم زانویی این است که محل نصب آن در وسط نشیمنگاه یا زیر زانو میباشد. در صندلیهای دارای مکانیزم زانویی یا اتوبوسی از قفل خودکار استفاده شده است. حالت اتوبوسی در انواع مدلهای تیلت و سینکرون به بازار فروش عرضه میشود.
مکانیزم اسلاید
مکانیزم اسلاید این امکان را به کاربر میدهد تا نشیمن را به صورت افقی نیز حرکت دهد. این حالت در صندلیهای اداری میتواند از انواع تیلت یا سینکرون باشد. صندلیهایی که دارای مکانیزم اسلاید هستند به صندلیهای چند کاربره معروف میباشند چرا که امکان سازگاری با قدهای مختلف را دارند و راحتی بیشتر کاربر و کنترل عمق از مزایای آنها شمرده میشود.
مکانیزم کلاچی
مکانیزم کلاچی دارای یک سری صفحات موازی است که برای کنترل زاویه پشتی صندلی به کار رفته می رود. در این مکانیزم فرد با استفاده از اهرم یا کلاچ صندلی و با فشار بر روی پشتی میتواند زاویه دلخواه را انتخاب کرده و سپس کلاچ صندلی را رها کند تا در نهایت صندلی در زاویه رها شده ثابت و قفل شود. این مکانیزم صندلی اداری میتواند به کمر فرد ضربه وارد کند و به همین دلیل در صندلیهای اداری کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
مکانیزم خود تنظیمی
از جدیدترین مکانیزمهای استفاده شده در صندلیهای اداری مکانیزم خود تنظیمی است. در این مکانیزم با توجه به وزن فرد زاویه پشتی صندلی تنظیم میشود تا فرد حس راحتی بیشتری را تجربه کند. در مکانیزم خود تنظیمی مجموعهای از فنرها به جای یک فنر به کار رفته و تنظیم دستی حذف شده است.
اجزای مکانیزم صندلی اداری
یک مکانیزم اداری از قطعات و بخشهای مختلفی تشکیل شده که شامل موارد زیر میشود:
- محل نصب جک: جک صندلی از یک سمت به مکانیزم و از سمت دیگر به نشیمن متصل میشود. در واقع یکی از وظایف مکانیزمها متصل کردن جک صندلی به نشیمنگاه است تا ارتباط بین این دو برقرار شود. جک صندلی، نشیمن را طبق نیاز کاربر در حالت گردشی و عمودی به حرکت در میآورد.
- دستهی جک: به لطف وجود این قطعه چرخش ۳۶۰ درجه و تنظیم ارتفاع صندلی امکان پذیر میشود.
- اهرم قفل مکانیزم: همانطور که از نام این قطعه پیداست وظیفهی فعال و یا غیر فعال کردن قفل مکانیزم را بر عهده دارد. زمانی که فرد صندلی را در حالت دلخواه تنظیم کرد با استفاده از این اهرم میتواند صندلی را در همان حالت ثابت نگه دارد. انواع قفل صندلی اداری شامل قفل دستی، قفل خودکار، قفل گازی و غیره میشود.
- اهرم تنظیم فنر: در برخی از صندلیها از اهرم فنر به جای اهرم استکانی استفاده شده تا پشت صندلی روانتر حرکت کند.
- قاب و فنر: این فنر میزان سختی و یا روان بودن حرکت پشتی صندلی را تنظیم میکند.
- براکت: همانطور که گفتیم این قطعه در مکانیزم صندلی اداری از نوع سینکرون به کار میرود و موجب میشود تا مکانیزم سینکرون با مکانیزم تیلت متفاوت باشد.
- شیارهای نصب کردن نشیمن: از آنجا که نشیمن به مکانیزم متصل میشود شیارهایی برای نصب نشیمن روی مکانیزم وجود دارد. این شیارها سوراخهایی به شکل لوبیا هستند. در انواع مکانیزم اداری ابعاد و فاصله سوراخهای نشیمن متفاوت است.
سوالات متداول
بیشتر صندلیهای اداری از چه مکانیزمی استفاده میکنند؟
برای صندلیهایی که کلاف آنها به صورت یکسره میباشد از مکانیزم کلاچی استفاده میشود و برای صندلیهایی که دو تیکه هستند، ینی پشتی و نشیمن از هم جدا میباشد از مکانیزم براکتدار یا سینکرون استفاده میشود.
بهترین مکانیزم برای صندلی اداری کدام است؟
از نظر مبلمان اداری پرشین مکانیزم پاس بهترین مکانیزم برای صندلی اداری میباشد.
دیدگاهی در مورد “مزایای استفاده از صندلیهای اداری مکانیزم دار”
یکی از کامل ترین وبلاگ هایی بود که در مورد مکانیزم های موجود در بازار میخوندم.
همیشه این طوری بوده که مکانیزم اسشمو شنیده بودم ولی هیچ چیزی در مورد مزیا و معایب اون نمیدونستم.
با تشکر از شما
سلام وقت بخیر
ممنونم از بازخورد خوبتون.