عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی

عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی

نشستن طولانی مدت روی صندلی و پشت میز کار عوارض زیادی برای فرد دارد، همین موضوع و کم تحرک بودن می‌تواند موجب اختلال در بدن شود و پیامدهای بدی را به دنبال داشته باشد. فرقی نمی‌کند شما برنامه نویس، کارمند یک اداره یا فردی عادی باشید اگر برای کار با کامپیوتر یا تماشای تلویزیون و حتی خواندن کتاب ساعت‌ها بدون تحرک روی صندلی می‌نشینید و فعالیت بدنی شما زیاد نیست قطعا دچار مشکل و بیماری‌های زیادی خواهید شد. ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا شما را با عوارض نشستن طولانی مدت پشت میز کار و صندلی آشنا کنیم و در نهایت راهکارهای مقابله با این عوارض را شرح بدهیم و حتی شما را با خوراکی‌هایی که به کاهش آنها کمک می‌کنند آشنا خواهیم کرد پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست آنچه می‌خوانید:

آشنایی با عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی

آشنایی با عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی

شاید برایتان جالب باشد که هر ساله به دلیل بی‌تحرکی بیش از ۳ میلیون نفر در سراسر جهان می‌میرند و با کمال تعجب باید بگوییم که این روند ۶ درصد از کل مرگ و میرهای جهان را در بر می‌گیرد. پس بهتر است با عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی آشنا شوید و در کاهش آنها گام‌های مفیدی بردارید.

  • ایجاد مشکلات و ناراحتی‌های قلبی
  • افزایش وزن
  • آسیب رسیدن به کمر، پشت بدن و گردن
  • ایجاد اضطراب و افسردگی
  • خطر ابتلا به دیابت
  • ابتلا به واریس
  • امکان ابتلا به سرطان

ایجاد مشکلات و ناراحتی‌های قلبی

افرادی که به مدت طولانی پشت میز کار و صندلی اداری مشغول به کار هستند بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی و عروقی قرار می‌گیرند. اگر شما ساعت‌ها روی صندلی بنشینید میزان چربی سوزی توسط ماهیچه‌های شما کاهش پیدا کرده و در نتیجه جریان خون نیز کند خواهد شد و همین موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون و غیره را بالا می‌برد. کارشناسان معتقدند کسانی که برای مدت طولانی بدون فعالیت می‌نشینند نسبت به سایر افراد فعال ۱۴۷درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته قرار دارند در نتیجه بهتر است که میزان تحرک خود را بیشتر کنید و در هر فرصتی بایستید و یا راه بروید.

افزایش وزن

تحرک موجب می‌شود تا قندها و چربی‌هایی که مصرف می‌کنید در بدن هضم شود اما نشستن طولانی مدت پشت صندلی سبب می‌شود که این چربی‌ها و قندها به خوبی هضم نشده و باعث تجمع چربی در بدن مخصوصاً در اطراف شکم شوند. همین موضوع علاوه بر افزایش وزن موجب ایجاد دیابت و فشار خون بالا نیز می‌شود. حتی کسانی که در طول روز ورزش می‌کنند اما زمان زیادی را نیز پشت صندلی مشغول به کار هستند ممکن است در معرض سندرم متابولیک قرار بگیرند. طبق تحقیقات انجام شده برای اینکه با عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی مبارزه کنید نیاز به ۶۰ تا ۷۵ دقیقه فعالیت در روز با شدت متوسط دارید.

همچنین مشاهده کنید: خرید صندلی برای افراد چاق و وزن بالا

آسیب رسیدن به کمر، پشت بدن و گردن

نشستن طولانی مدت پشت میز کار فشار زیادی را به عضلات گردن، پشت و ستون فقرات وارد می‌کند. این فشار موجب درگیر شدن مهره‌های انتهای جمجمه تا پشت گردن شده و حتی مشکلاتی در مفاصل ران ایجاد می‌کند. به دلیل اینکه مهره‌های کمر نیز ممکن است انعطاف خود را از دست بدهند احتمال ابتلا به فتق دیسک کمر نیز افزایش پیدا می‌کند.

همچنین مشاهده کنید: بهترین صندلی اداری طبی برای دیسک کمر

ایجاد اضطراب و افسردگی

طبق تحقیقات انجام شده میزان خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی در افرادی که پشت میز کار ساعت‌ها مشغول کار هستند بیشتر است چرا که این افراد تحرک کمتری دارند و فعالیت بدنی اثرات مثبتی روی روان فرد می‌گذارد. همانطور که گفتیم یکی از عوارض نشستن طولانی مدت بر روی صندلی افزایش وزن است و همین موضوع می‌تواند روی روان فرد نیز تاثیر منفی بگذارد.

خطر ابتلا به دیابت

طبق گزارش‌ها و تحقیقاتی که انجام شده افرادی که ساعت‌ها می‌نشینند حدود 112 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند با اینکه هنوز دلیلی برای این مسئله بیان نشده است اما پزشکان این عقیده را دارند که نشستن طولانی مدت واکنش بدن نسبت به تولید انسولین را تغییر می‌کند. در واقع حتی اگر یک روز میزان فعالیت کم شود و زمان زیادی پشت میز سپری کنید میزان فعالیت انسولین در بدن شما کاهش پیدا می‌کند و عضله‌ها در دریافت قند از جریان خون توانایی کمتری خواهند داشت و همین موضوع احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

ابتلا به واریس

اگر فعالیت فرد کم باشد بدون شک جریان خون در درون رگ‌ها به خوبی انجام نشده و انباشته می‌شود که سبب ایجاد واریس در پا خواهد شد. این عارضه علاوه بر اینکه ظاهری ناخوشایند دارد موجب مشکلات دیگری چون سوزش و درد نیز می‌شود.

امکان ابتلا به سرطان

بین زیاد نشستن و امکان ابتلا به سرطان یک رابطه مستقیم ‌وجود دارد کسانی که تحرک و فعالیت بیشتری دارند قطعاً نسبت به سرطان و بیماری‌های آن ایمن خواهند بود. در کل می‌توان گفت که طبق مطالعات جدید انجام شده افرادی که زیاد روی صندلی بدون تحرک می‌نشینند در خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله رحم، سرطان پستان، سرطان روده بزرگ و سرطان ریه قرار می‌گیرند.

از دیگر عوارض نشستن طولانی مدت پشت میز کار می‌توانیم به احتمال زوال عقل، سفت شدن گردن و شانه‌ها، پوکی استخوان و تحلیل رفتن عضلات ساق پا اشاره کنیم.

راهکارهای مقابله با عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی

Solutions to deal with the side effects of sitting for a long time in a chair

  1. می‌توانید از انواع دستگاه‌های ماساژور استفاده کنید. این دستگاه‌ها موجب رفع خستگی و گرفتگی عضلات شده، خستگی را کاهش داده و به بهبود جریان خون کمک می‌کنند.
  2. اگر با اتوبوس یا ماشین شخصی به محل کار می‌روید بهتر است از دوچرخه استفاده کنید و اگر مسیر شما کوتاه است می‌توانید تا محل کار پیاده روی داشته باشید. در محل کار هم به جای استفاده از آسانسور به سراغ پله‌ها بروید.
  3. برای مقابله با عوارض نشستن طولانی مدت پشت صندلی، زمان استراحت در محل کار حرکات کششی انجام دهید و قدم بزنید این موارد کوچک موجب می‌شوند تا کالری در بدن شما سوزانده شود و موجب رفع گرفتگی شده و شادابی را برای شما به ارمغان می‌آورند.
  4. در زمان انجام مکالمات تلفنی راه بروید.
  5. بهتر است برخی از جلسات را به جای اینکه پشت میز انجام دهید به محیط باز انتقال داده و با قدم زدن گفتگو کنید.
  6. قرار دادن وسیله‌های ورزشی چون وزنه‌های کوچک، فنرهای کششی و دیگر ابزارهای قابل حمل و استفاده از آنها در زمان بیکاری برای بدن بسیار مفید است.

خوراکی‌‌های مفید برای کاهش عوارض نشستن طولانی مدت پشت میز کار

خوراکی‌‌های مفید برای کاهش عوارض نشستن طولانی مدت پشت میز کار

استفاده از خوراکی‌هایی چون آناناس، چای سبز، سیر، دارچین، زردچوبه، روغن زیتون، آجیل، ماهی‌های چرب، انگور و کشمش، انواع توت‌ها و انواع گلم کلم می‌تواند موجب افزایش سلامتی فرد شده و با عوارض نشستن طولانی مدت پشت صندلی مقابله کنند.

دیدگاهی در مورد “عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی

  1. سارا گفت:

    سلام من تا قبل از خوندن این وبلاگ فک میکردم تنها عوارض نشستن طولانی مدت فشار به کمر و ستون فقرات است ممنونم از متن کاملتون.

  2. نیکا گفت:

    امکان ابتلا به سرطان نمیدونستم جزو عوارض زیاد نشستن بر روی صندلی هست و یکی از موارد شایع در این نشستن های طولانی مدت بواسیر نیز می باشد که داخل وبلاگ به آن ذکر نکرده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو مبل پرشین
آدرس دفتر مرکزی

سر شهرک صنعتی چهاردانگه، روبروی خیابان دوم، مجتمع کاسپین، طبقه اول شرکت پرشین
تلفن: 02155289350
تلفن: 02155289357
موبایل: 09351274793

آدرس مبلمان اداری پرشین

تهران، جاده ساوه، بالاتر از سه راه آدران، شهرک صنعتی سبلان، کوچه شاهچراغی اول، پلاک ۱۷
موبایل: ‌09029060458
تلفن: 02156586472
ایمیل:‌ info@mobl-persian.ir

تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به مبلمان اداری پرشین می‌باشد.
سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من