نکات مهم در انتخاب انواع صندلی اداری

نکات مهم در انتخاب انواع صندلی اداری

بیشتر مردم زمانی از روزشان را در محیط کاری خود می گذرانند. برای اینکه بازده بهتری از کار خود داشته باشند، استاندارد بودن وسایل محل کار مخصوصا صندلی اداری اهمیت خاصی دارد تا از هر نظر امنیت و آرامش کافی را برایشان مهیا کند. شاید فشار کاری و درگیری های ذهنی‌تان به شما اجازه ندهد که فکر کنید ساعت‌هاست روی یک صندلی و در یک جا نشسته‌اید. جایی که در آن می‌نشینید، می‌تواند مهمترین مسئله در محیط کار باشد. چرا که مناسب بودن آن خستگی و فرسودگی یک روز کاری را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و سلامت جسمی و روحی‌تان را تضمین می‌کند. همانطور که می دانیم که روح سالم در بدن سالم است.
فهرست آنچه می‌خوانید:

اهیمت انتخاب یک صندلی با کیفیت

اگر صندلی شما خراب، فرسوده، کوتاه یا بلند، صدادار و غیر استاندارد باشد، در مدت زمان طولانی اثرات مخربی را بر سلامتی شما می‌گذارد و در نتیجه راندمان کاری‌تان را کاهش می‌دهد. خستگی را در تمام مدت روز بدون آنکه گاهی علت آن را بدانید با خود همراه دارید و این مسئله حتی باعث بدخلقی، عصبانیت، ناهنجاری و حتی پرخاشگری با اطرافیان در محیط کار می‌شود.

صندلی اداری چیست؟

صندلی اداری چیست؟

مبلمان اداری یکی از شاخه‌های دکوراسیون داخلی است و مباحث مختلفی دارد که اصولا مورد توجه دفاتر و شرکت‌های بزرگ قرار می‌گیرد. صندلی اداری مهمترین جزء چیدمان اداری است. در این مبحث فقط به چیدمان و زیبایی محیط کار توجه می‌شود ولی آنچه اهمیت بیشتری دارد، فارغ از فضای زیبا و شیک، استاندارد بودن وسایل انتخابی است. یک محیط اداری خوب باید برای رفاه کارمندان خود از میز و صندلی‌های مناسب استفاده کند. در مبلمان اداری صندلی‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام بسته به شرایط و موقعیت اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. مانند : صندلی‌های کارمندی، کامپیوتری، مدیریتی ، اپراتوری و کنفرانسی، پذیرش و صندلی کارشناسی.

می‌توانید با خواندن این‌ مقاله نکات مهم و ویژگی‌های کلی در انتخاب صندلی‌ اداری یا حتی صندلی که در منزل هنگام کارکردن با کامپیوتر، نوشتن مطالب و… از آن استفاده می‌کنید را بدانید تا در هنگام خرید بهترین صندلی را برای خود یا کارمندان‌تان فراهم کنید.

چه نکاتی را برای انتخاب صندلی اداری در نظر بگیریم؟

چه نکاتی را برای انتخاب صندلی اداری در نظر بگیریم؟

همانطور که گفتیم انتخاب صندلی اداری استاندار یکی از واجبات هر کارمندی است. برای همین منظور حتما به نکات زیر توجه کنید:

  • جنس پارچه صندلی
  • پشتی صندلی
  • چرخدار بودن صندلی
  • قابلیت تنطیم ارتفاع
  • چرخان بودن صندلی
  • دسته صندلی
  • نشیمنگاه صندلی

حالا به بررسی تک تک موارد بالا میپردازیم:

جنس پارچه صندلی

جنس صندلی

پارچه بکار رفته در صندلی‌های اداری باید از جنسی باشد که جریان هوا را عبور داده و در زمان‌های طولانی مانع از عرق کردن شود. در حال حاضر از فوم سرد برای نشیمنگاه این نوع صندلی‌ها استفاده می‌شود که بعد از بلند شدن به حالت اولیه برمیگردد و زود فرسوده و بد شکل نمی‌شود.

پشتی صندلی

پشتی صندلی

تکیه گاه صندلی اداری استاندارد باید طوری طراحی شود که گودی کمر را پر کند و در برخی از انواع آن می‌توان این قسمت را به دلخواه تنظیم کرد تا ازمشکلات کمری جلوگیری شود. همچنین پشتی صندلی بهتر است بلند بوده تا شانه ها را هم پوشش دهد و خستگی گردن را رفع کند.

چرخدار بودن صندلی

 چرخان بودن صندلی

اصولا این مورد در بیشتر صندلی‌های اداری چه مرغوب چه نامرغوب، رعایت می‌شود. دقت کنید اگر کف‌پوش محل کار موکت یا فرش باشد حتما صندلی مورد نظرتان چرخ‌هایش مناسب برای این پوشش باشد تا بتواند چرخش خوبی داشته باشد تا راحت بتوان به وسایل روی میز دسترسی داشت.

قابلیت تنظیم ارتفاع

قابلیت تنظیم ارتفاع

یک صندلی اداری خوب جک تنظیم ارتفاع دارد تا راحت برحسب اندازه قد کارمندان یا ارتفاع میزی که در کنارش قرار گرفته، به جهت بالا و پایین حرکت کند.

 چرخان بودن صندلی

 چرخان بودن صندلی

این قابلیت برای صندلی‌های اداری بسیار حائز اهمیت است که روی قسمت کفی خود بتوانند بچرخند تا اگر وسیله‌ای در پشت سر کارمند قرار دارد، به راحتی آن را بردارد.

دسته صندلی

دسته صندلی

دسته‌ی مناسب برای این نوع صندلی‌ها باید طوری طراحی شود که تکیه گاه دست، نزدیک بدن قرار گیرد تا فشار به شانه‌ها کم شود تا حرکت دست و بدن را محدود نکند. گاهی این دسته‌ها را طوری می‌سازند که متحرک باشد. بهتر است دسته صندلی از پدهای نرم درست شده باشد.

نشیمنگاه صندلی

علاوه برجنس خوب و قدرت چرخیدن که ذکر شد، نشیمن صندلی باید شیب مناسبی داشته باشد و تا اندازه‌ای بزرگ باشد که فاصله‌اش تا زانو حدود سه انگشت باشد. لبه صندلی انحنای لازم و توپر بودن را داشته باشد تا مانع از خسته شدن شود.

قبل از خرید، صندلی را امتحان کنید!

قبل از خرید، صندلی را امتحان کنید!

وقتی برای خرید صندلی می‌روید بهترین و هوشمندانه‌ترین کار این است که از مناسب و راحت بودن صندلی اطمینان حاصل کنید. محو زیبایی و شیک بودن یا رنگ خاص آن نشوید! این‌ها ترفندهایی است که شما را از موضوع اصلی منحرف کند. صندلی را در محل امتحان کنید، روی آن بنشینید و خصوصیاتی که مد نظرتان است را بررسی کنید. همچنین به موارد زیر توجه کنید:

  • صندلی‌های اداری جدید و پیشرفته طوری طراحی شدند که فضای کمتری را اشغال می‌کنند.
  • پشتی صندلی شکل ستون فقرات را داشته باشد و قسمت گودی اس مانند کمر را بپوشاند و بلند باشد.
  • صندلی در جهات مختلف قابل تنظیم باشد. بعضی از صندلی‌ها در 8 تا 10 مدل تنظیم می‌شوند. مهمترین آن‌ها ارتفاع، نشیمن، پشتی، دسته‌ها و تکیه گاه کمر است .
  • چرخ‌های صندلی باید روان باشد و راحت حرکت کند. نوع مرغوب صندلی‌های اداری برای محکم بودن بیشتر دارای پنج چرخ یا پایه هستند.
  • صندلی باید بگونه‌ای باشد که پاها بخوبی روی زمین قرار گیرد و وقتی صاف و مستقیم روی صندلی می‌نشینید مرکز یا وسط مانیتور کامپیوتر روبروی چشمانتان باشد.
  • صندلی اداری مناسب نباید خیلی نرم باشد که مثل مبل راحتی وقتی رویش می‌نشینید در آن فرو بروید.
  • حتما دقت کنید که صندلی دسته مناسب داشته باشد.
  • متریال عالی را برای صندلی مورد نظرتان انتخاب کنید. هرگز فریب قیمت بالا را نخورید. چون ممکن است بهترین کیفیت را نداشته باشد و هزینه زیادی را بدون توجه به مرغوبیت آن صرف کنید.
  • خوب است که صندلی اداری قسمت پشتی سر داشته باشد تا از ستون فقرات گردنی در جلسات یا زمان‌های طولانی محافظت کند.

استفاده درست از صندلی اداری

استفاده درست از صندلی اداری

بعد از توجه به موارد فوق باید چند نکته دیگر را هم برای درست استفاده کردن از صندلی در زمان‌های طولانی بدانید. اگر این نکات را رعایت نکنید بهترین صندلی‌ها هم نمی‌توانند جلوی خستگی، آرتروز و بیماری‌های گوناگون حاصل از این بی توجهی را بگیرند و آن عادت بد موقع نشستن است که باید اصلاح کنید.

سعی کنید در موقع کار کردن زیاد به جلو خم نشوید این عادت باعث بروز مشکلات گردن و درد در این ناحیه می‌شود. صندلی اداری این قابلیت را دارد تا آن‌ را به جلو بکشید و روی میز خم نشوید.

نشستن طولانی مدت از عادات مخرب است که شما را خیلی زود خسته می‌کند و دردهای عضلانی و مفاصل را برایتان به همراه می‌آورد. هر از چند گاهی از روی صندلی بلند شده چند قدمی را راه بروید و اگر می‌توانید کمی حرکات کششی انجام دهید.

بعضی از افراد بیشتر مواقع روی لبه صندلی می‌نشینند، اینکار باعث می‌شود که به مهره‌های کمری فشار زیادی وارد شود و اگر ادامه پیدا کند موجب دیسک کمری و آرتروز می‌گردد.

از قابلیت چرخدار بودن صندلی اداری استفاده کنید و کشش‌های نامناسب به بدن خود برای برداشتن وسایل ندهید. اینکار باعث کشیدگی تاندون‌ها شده و در دراز مدت آسیب جدی به بدن می‌زند.

کلام آخر اینکه متوجه شدید که انتخاب صندلی خوب و مناسب نیاز به بررسی و آگاهی دارد. بنابراین در انتخاب صندلی اداری نهایت دقت را به خرج دهید تا از ساعات کاری طولانی در محیط اداری خود بیشترین لذت را برده و درآن محل احساس آرامش را تجربه کنید.

2 دیدگاه در “نکات مهم در انتخاب انواع صندلی اداری

  1. علیرضا گفت:

    سلام و عرض خسته نباشید
    به نظره من اولویت با موارد زیر است از اهمیت کم به زیاد برای خرید صندلی اداری:
    چرخدار بودن صندلی- چرخان بودن صندلی- نشیمنگاه صندلی- جنس پارچه صندلی- دسته صندلی

  2. علیرضا گفت:

    با تشکر از مطلب مفیدتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *