راهنمای نحوه صحیح نشستن روی صندلی و پشت میز در محل کار

نحوه صحیح نشستن روی صندلی و پشت میز در محل کار

بهترین روش نشستن روی صندلی به عوامل مختلفی مانند قد فرد، نوع صندلی و فعالیتی که هنگام نشستن انجام می‌دهد بستگی دارد. با این وجود در حالت کلی، قوانینی در مورد نشستن روی صندلی وجود دارد که رعایت آن‌ها الزامی است. طرز نشستن صحیح روی صندلی در محل کار بسیار مهم است و باید به گونه‌ای باشد تا بهداشت فیزیکی و راحتی شما در حین کار فراهم شود. در ادامه راهنمایی‌هایی برای نشستن صحیح روی صندلی و پشت میز کار آورده شده است.
فهرست آنچه می‌خوانید:

نحوه صحیح نشستن روی صندلی و پشت میز چگونه است؟

قبل از نشتن روی صندلی اداری حتما موارد به موارد زیر توجه کنید:

  • ارتفاع صندلی
  • پشتی صندلی
  • تنظیم عمق صندلی

که در ادامه به بررسی تک تک این موارد خواهیم پرداخت.

ارتفاع صندلی

ارتفاع صندلی

ارتفاع صندلی را به گونه‌ای تنظیم کنید که پاهای شما به طور کامل روی زمین قرار بگیرند و زانوهای شما زاویه 90 درجه داشته باشند.عدم قرار گیری صحیح پاها روی زمین باعث اختلال در گردش خون و درد پا می‌شود. اگر پاهای شما روی زمین قرار نمی‌گیرند می‌توانید از یک زیرپایی یا چهار پایه استفاده کنید. سعی کنید از قرار دادن پاها روی یکدیگر خودداری کنید. زیرا باعث آسیب به زانوها و فشار به ستون فقرات می‌شود.

همچنین مشاهده کنید: خرید صندلی کارمندی + 36 ماه گارانتی

پشتی صندلی

پشتی صندلی باید حمایت لازم از کمر و پشت شما را فراهم کند. شما نیز باید با کمری کاملا صاف و شانه‌های رو به عقب روی صندلی بنشینید. اگر صندلی شما دارای پشتی قابل تنظیم است، آن را طوری تنظیم کنید که تکیه گاه از ارتفاع کافی برخوردار باشد. در صورت لزوم نیز از یک بالشتک کمری جهت پر کردن گودی کمر خود استفاده کنید.

تنظیم عمق صندلی

تنظیم عمق صندلی

عمق صندلی را به گونه‌ای تنظیم کنید که بین لبه جلویی صندلی و قسمت داخلی زانوهای شما فاصله‌ای 2-3 سانتی ایجاد شود. این باعث می‌شود تا وزن شما به طور یکنواخت روی صندلی توزیع شود و فشار زیادی به ران‌هایتان وارد نشود.

بهترین زاویه نشستن پشت میز

قائم بودن بدن

قائم بودن بدن

در حین نشستن، قسمت‌های مختلف بدن خود را در وضعیت صحیح قرار دهید. به تناسب دست‌هایتان دقت کنید و آن‌ها را روی میز قرار دهید تا بازوهایتان را راحت نگه دارید. قوز نکنید، همچنین سعی کنید که گردن و سر خود را در حالتی مناسب و صاف قرار دهید و تا حد امکان از خم کردن گردن به طرفین خودداری کنید و تمام بدن خود را به سمتی که می‌خواهید بچرخانید.

تغییر وضعیت بدن

تغییر وضعیت بدن

در طول روز، سعی کنید وضعیت نشستن خود را تغییر دهید. برای مثال، هر 30 دقیقه یا نهایت هر یک ساعت، چند دقیقه بایستید و کمی در اتاق پیاده روی کنید. این کار کمک می‌کند تا خستگی عضلات و مفاصل شما کاهش یابد.

قرار دادن بدن در مرکز صندلی

قرار گیری در مرکز صندلی اجازه می‌دهد تا وزن بدن شما به طور یکنواخت توزیع شود و فشار بیش از حد روی قسمت‌خاصی از بدنتان نباشد.

استراحت منظم

استراحت منظم

در هنگام کار به مدت طولانی پشت میز، بهتر است استراحت‌های کوتاه و منظم داشته باشید. ایستادن، انجام حرکات کششی تند، تمرینات کوچک و ورزش‌های چشمی می‌توانند کمک کننده باشند.

استفاده از حالت استراحت صندلی

استفاده از حالت استراحت صندلی

اگر صندلی اداری شما دارای استراحت پا است، از آن استفاده کنید. می‌توانید پاهایتان را روی آن قرار داده و از فشار وزن روی زانوها و پاهای خود بکاهید.

استفاده از ابزارهای کمکی

در صورت نیاز، می‌توانید از وسایل پشتیبانی مانند میز کار با قابلیت تنظیم ارتفاع، پد مچ دست و صندلی با پشتی بلند استفاده کنید تا راحتی بیشتری برای قسمت‌های مهم بدن مانند گردن، کمر و مچ دست خود فراهم کنید.

طرز نشستن صحیح پشت میز کامپیوتر

طرز نشستن صحیح پشت میز کامپیوتر

هنگام نشستن پشت میز کار و کامپیوتر علاوه بر رعایت اصول و مطالب بیان شده، توصیه‌های زیر را نیز جدی بگیرید:

  • فاصله مانیتور از صورت شما حدود 50 الی 70 سانتی‌متر باشد و در وضعیتی قرار گرفته باشد که با چشمان شما در یک راستا قرار گیرد. این کار باعث جلوگیری از کشیدگی یا خم شدن گردن شده و به چشمانتان نیز فشار کمتری وارد می‌شود.
  • میز و صندلی خود را طوری تنظیم کنید که مجبور نباشید برای نگاه کردن به مانیتور سر خود را بالا نگه دارید. این کار باعث می‌شود به مهره‌های گردن شما فشار وارد شود.
  • محل قرارگیری کیبورد دو سانت بالاتر از ساعد دستتان باشد و در زاویه‌ای قرار بگیرد که حداقل فشار به گردن و مچ دست‌هایتان وارد شود.
  • ورزش چشم را جدی بگیرید و در حین کار حتما به چشم های خود استراحت بدهید. سر خود را به پشتی صندلی تکیه داده و چشم‌های خود را ببندید.همچنین می‌توانید هر یک ساعت حداقل 20 ثانیه را به جایی غیر از مانیتور نگاه کنید.
  • میز کار باید در ارتفاعی قرار گیرد که شما بتوانید به آسانی دست‌ها و آرنج‌های خود را بر روی آن قرار دهید. بهتر است در هنگام تایپ کردن، آرنج‌ها به طور طبیعی و باز باشند تا به شانه‌ها و گردن تنش وارد نشود.

پیامدهای قرار گرفتن صحیح بدن روی صندلی در محل کار

  • هنگام نشستن در وضعیتی صحیح، فشار روی عضلات و مفاصل شما به حداقل خواهد رسید و ستون فقرات شما نیز در حالتی خنثی قرار می‌گیرد.
  • سیستم عصبی شما عملکرد بهتری از خود ارائه می‌دهد.
  • سیستم گوارش و تنفسی، استخوان‌ها و مفاصل شما در بلند مدت سلامت می‌مانند و دچار ساییدگی، تحلیل و التهاب نمی‌شوند.
  • ستون فقرات که مهم‌ترین بخش در حفظ ایستایی بدن است با حفظ فرم طبیعی خود، بروز مشکلات عضلانی در بدن شما را کاهش می‌دهند.
  • قرارگیری اندام‌های بدن در وضعیتی صحیح، از خستگی آن‌ها می‌کاهد.

همچنین مشاهده کنید: خرید صندلی کنفرانسی + 36 ماه گارانتی

انواع حالت نشستن روی صندلی و پشت میز

برخی از افراد در محیط کار امکان استراحت کوتاه و برخاستن از پشت میز را دارند و می‌توانند برای مدتی کوتاه پیاده روی کرده و با تحرک خستگی را از خود دور کنند. اما در برخی مشاغل این امکان فراهم نیست و کارمندان مجبور هستند 6 الی 9 ساعت روی صندلی نشسته و پشت میز کار خود باشند. اینجاست که نحوه نشستن صحیح روی صندلی، اهمیت پیدا می‌کند و در صورت رعایت نکردن آن، عوارض ناگواری را در بلندمدت برای فرد ایجاد می‌کند. مانند:

  • اسپاسم عضلات گردن
  • استرس و افسردگی
  • احساس درد در ناحیه باسن
  • درد کمر و مفاصل زانو
  • افزایش وزن

علاوه بر رعایت اصول نشستن صحیح روی صندلی، راحتی کاربر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در محیط اداری باید از مبلمان اداری و صندلی‌هایی استفاده شود که ویژگی‌های ارگونومیک را دارا بوده و از ابزار کافی برای راحتی کاربر نیز برخوردار باشد. شما هم هنگام نشستن روی صندلی اداری نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • آیا چشم شما در راستای صفحه مانیتور یا ابزار کار شما قرار دارد؟
  • آیا وسایل مورد نیاز شما در موقعیت خوبی روی میز قرار دارند و برای دسترسی به آنها نیازی نیست به عضلات دست یا کمر خود فشار آورید؟

علاوه بر صندلی اداری، میز اداری هم باید طبق اصول ارگونومیک و با در نظر گرفتن نیازها و راحتی کاربر ساخته شده باشد.

بیشتر بخوانید: صندلی ارگونومی چیست؟

سخن پایانی

بدن ما طوری ساخته نشده که هر روز 6 تا 8 ساعت به صورت مداوم در یک‌جا بنشیند. فراموش نکنید هر نیم ساعت از روی صندلی بلند شوید و حتی با گذاشتن تایمر این موضوع را به خود یادآوری کنید تا تبدیل به یک عادت شود. اگر وسیله‌ای دور از دسترس شما بود بایستید و آن را بردارید یا با استفاده از چرخ‌های صندلی خود را به آن برسانید. هر قدر شرایط محیط کار از نظر رعایت اصول ارگونومی عالی باشد، نشستن برای طولانی مدت در یک وضعیت برای بدن خوب نیست. هر از گاهی راه بروید، انگشتان دست خود را حرکت دهید و دست‌های خود را دراز کنید و بدین ترتیب از خستگی و فشار وارد به بدن خود بکاهید.

سوالات متدوال

آیا طرز صحیح نشستن روی مبل با صندلی متفاوت است؟

بله، با توجه به ساختار متفاوت صندلی نسبت به مبل طرز نشستن بر روی این دو نیز متفاوت است. در مجموع برای نشستن‌های طولانی مدت وضعیت صحیح و درست بر روی صندلی اداری از اهمیت بالاتری نسبت به مبل دارد و ساختار مبل برای استراحت و راحتی بیشتر طراحی شده است.

سالم‌ترین وضعیت نشستن روی صندلی برای جلوگیری از دیسک کمر کدام است؟

وضعیت نشستن بر روی صندلی باید به‌گونه‌ای باشد که کمترین فشار به ستون فقرات ایجاد شود و ستون فقرات نیز در شکل صحیح خود قرار گیرد.

دیدگاهی در مورد “نحوه صحیح نشستن روی صندلی و پشت میز در محل کار

  1. محمد امین گفت:

    به عنوان کسی که در طول روز بیش از 8 ساعت کار پشت میزی دارم و روی صندلی میشینم بهتون میگم که حتما از صندلی با کیفیت و ارگونومی استفاده کنید که بتونه گودی کمرتون رو پر کنه. یه نکته دگ برای طرز صحیح نشستن روی صندلی بگم که به هیچ عنوان قوز نکنید و بعد از نیم ساعت تا یک ساعت از جاتون بلند شید و حرکات کششی انجام بدید.

    1. مبلمان اداری پرشین گفت:

      سلام عرض شد جناب، ممنون از راهنمای و کامنتتون.

  2. amir گفت:

    تا اونجایی که میدونم باید باشن رو به انتهای صندلی بچسبونیم وگرنه فک کنم به ستون فقرات فشار میاد و فرد آسیب میبینه.

    1. مبلمان اداری پرشین گفت:

      سلام امیر جان، بله درسته.

  3. نوشین گفت:

    من داشتم مقالتون رو میخوندم چون یه نکته تو ذهنم اومد خواستم بگم که به نظر من لم ندید روی صندلی چون حالت نشستن و ستون فقراتتون آسیب میبنه و بعد مدتی اذیتتون میکنه. باید تقریبا باسن رو به ته بچسبونید و قوز نکنید.

    1. مبلمان اداری پرشین گفت:

      سلام وقت بخیر، بله، دقیقا همین طوری هست.

  4. ستاره گفت:

    با عکس هایی که به صورت اینفوگرافیک درست شده خیلی بهتر میشه مطالب نوشته شده رو درک و فهمید.
    ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو مبل پرشین
آدرس دفتر مرکزی

سر شهرک صنعتی چهاردانگه، روبروی خیابان دوم، مجتمع کاسپین، طبقه اول شرکت پرشین
تلفن: 02155289350
تلفن: 02155289357
موبایل: 09351274793

آدرس مبلمان اداری پرشین

تهران، جاده ساوه، بالاتر از سه راه آدران، شهرک صنعتی سبلان، کوچه شاهچراغی اول، پلاک ۱۷
موبایل: ‌09029060458
تلفن: 02156586472
ایمیل:‌ info@mobl-persian.ir

تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به مبلمان اداری پرشین می‌باشد.
سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من