آشنایی با انواع مکانیزم‌های صندلی اداری

آشنایی با انواع مکانیزم‌های صندلی اداری

صندلی‌های اداری، از جمله ملزومات مهم در محیط‌های کاری هستند و کاربرد آن‌ها، ارائه راحتی و پشتیبانی به کارمندان است. ماندگاری صندلی‌های اداری وابسته به کیفیت مکانیزم‌های آن است. یعنی هر چه اجزای مکانیزم از کیفیت و مرغوبیت بیشتری برخوردار باشد صندلی اداری شما طول عمر بیشتری خواهد داشت. بنابراین شناخت مکانیزم‌ها و آشنایی با نحوه عملکرد آن‌ها برای انتخاب یک صندلی اداری خوب ضروری است. در این مقاله می‌خواهیم شما را با انواع مکانیزم‌های صندلی اداری (Office chair mechanism) و نحوه عملکرد آن‌ها آشنا کنیم.
فهرست آنچه می‌خوانید:

مکانیزم صندلی اداری چیست؟

مکانیزم صندلی اداری چیست؟

مکانیزم صندلی اداری یکی از اجزا مکانیکی و فلزی از صندلی است که بدنه صندلی را به جک و پایه متصل می‌کند و باعث تنظیم حرکت صندلی در جهات مختلف می‌شود.

بیشتر بخوانید: نکات مهم در انتخاب انواع صندلی اداری

کاربرد مکانیزم‌های صندلی اداری

کاربرد مکانیزم‌های صندلی اداری

از جمله کاربرد مکانیزم‌های صندلی اداری شامل:

  • تنظیم ارتفاع جک
  • کنترل فشار وارده به پشت فرد
  • کنترل حرکت پشتی و بالشتک صندلی
  • قفل شدن پشتی صندلی در زاویه مناسب
  • سهولت حرکت چرخشی و خطی صندلی

معرفی انواع مکانیزم‌های صندلی اداری

  • مکانیزم L
  • مکانیزم شیب یا تیلت
  • مکانیزم موازی یا سینکرون
  • مکانیزم غیر موازی
  • مکانیزم زانویی ( اتوبوسی )
  • مکانیزم کلاچی
  • مکانیزم اسلاید
  • مکانیزم خود وزنی ( خود تنظیمی )

همچنین مشاهده کنید: خرید صندلی مدیریتی + 36 ماه گارانتی

در ادامه چگونگی کارکرد هر مکانیزم را به طور مختصر شرح می دهیم.

نحوه عملکرد مکانیزم‌های صندلی اداری

مکانیزم L

مکانیزم L

مکانیزم ال ساده‌ترین نوع مکانیزم در صندلی‌های اداری است و تقریبا ساده‌ترین صندلی اداری با حداقل امکانات هم این قابلیت را دارد. در این مکانیزم فقط پشتی صندلی قادر به تغییر زاویه بوده و کفی آن ثابت است. پشتی صندلی هنگام استراحت کاربر و اعمال فشار، به عقب رفته و به وسیله فنر، مجدد به حالت اولیه خود باز می‌گردد. در این مکانیزم تغییر و تنظیم کفی و پشتی صندلی امکان پذیر نیست.

مکانیزم تیلت (Tilt mechanism)

مکانیزم تیلت

این مکانیزم پر کاربرد تحت عنوان مکانیزم تیله‌ای، بدون تسمه و بدون براکت نیز شناخته می‌شود. این مکانیزم امکانی را برای کاربر فراهم می‌کند که در هنگام استراحت و وارد آوردن فشار به پشتی صندلی، نشیمن صندلی نیز به صورت همزمان به عقب حرکت می‌کند. در واقع با کج شدن پشتی صندلی، بالشتک آن نیز در همان جهت کج شده و زاویه بین آن دو حفظ می‌شود.

مکانیزم سینکرون (Synchronous mechanism)           

مکانیزم سینکرون

مکانیزم سینکرون نوع پیشرفته مکانیزم تیلت است و با عنوان‌های مکانیزم تسمه‌دار و براکت‌دار نیز نامیده می‌شود. در این مکانیزم حرکت پشتی و کفی صندلی همزمان نبوده و مستقل از هم هستند. البته این به معنی ناهماهنگی حرکت صندلی نیست. نسبت تغییر شیب این دو 1 به 2 یا 1 به 3 است. یعنی اگر پشتی صندلی به اندازه 21 درجه عقب برود کفی آن به اندازه 7 درجه تغییر زاویه می‌دهد. صندلی‌های دارای مکانیزم سینکرون راحتی بیشتری را برای کاربر فراهم می‌کنند.

توجه داشته باشید اگر دسته صندلی به تکیه‌گاه و نشیمن متصل باشد امکان حرکت مستقل و تغییر زاویه این دو وجود ندارد و باید همزمان و به یک اندازه تغییر زاویه بدهند. همین نکته تفاوت اصلی مکانیزم تیلت و سینکرون می‌باشد.

مکانیزم غیر موازی (Non-parallel mechanism)

در محیط‌های اداری استفاده از صندلی‌های دارای مکانیزم غیر موازی بسیار رایج است و برای نشستن‌های طولانی مدت بسیار مناسب هستند. در این نوع مکانیزم امکان تغییر زاویه پشتی و کفی صندلی به صورت مستقل وجود دارد و فرد می‌تواند آن را بر اساس شرایط بدنی و راحتی خود به شکلی مناسب تنظیم کند.

مکانیزم زانویی (knee mechanism)

مکانیزم زانویی

مکانیزم اتوبوسی جزو بهترین مکانیزم‌های صندلی‌های اداری است و کاربرد آن بیشتر در صندلی‌های مدیریت می‌باشد. محل نصب آن زیر زانو یا وسط نشیمن صندلی می‌باشد. به همین خاطر به آن مکانیزم زانویی گفته می شود. در این مکانیزم به دلیل وجود فاصله مناسب بین محور چرخش و جک صندلی، فرد از نشستن روی آن  احساس بهتری را تجربه خواهد کرد.

مکانیزم کلاچی (clutch mechanism)

این مکانیزم همانند کلاچ اتومبیل عمل می‌کند و در جهت تنظیم زاویه پشتی صندلی مورد استفاده قرار میگیرد. کاربر با استفاده از اهرم یا کلاچ موجود روی صندلی می‌تواند پشتی صندلی خود را با اعمال فشار به آن تنظیم کند. پس از رها کردن دسته، پشتی صندلی در زاویه دلخواه قفل می‌شود. این مکانیزم به دلیل ضربه و شوکی که به فرد وارد می‌کند کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مکانیزم اسلاید (Slide mechanism)

مکانیزم اسلاید

در این مکانیزم امکان حرکت افقی کفی صندلی وجود دارد و برای کاربران با قد کوتاه بسیار مناسب است. کاربر با توجه به قد خود می‌تواند عمق مناسب را برای صندلی خود تنظیم کند.

مکانیزم خود‌تنظیمی (Self-regulatory mechanism)

در این مکانیزم با حذف اهرم، تعیین زاویه پشتی صندلی با توجه به وزن کاربر صورت می‌گیرد. بدین صورت که صندلی با دارا بودن مجموعه‌ای از فنرها با تشخیص وزن فرد و فشاری که به پشتی صندلی وارد می‌شود، زاویه مورد نظر جهت راحتی کاربر را تنظیم می‌کند.

همچنین مشاهده کنید: خرید صندلی انتظار + 36 ماه گارانتی

اجزای مکانیزم صندلی اداری

  • اهرم جک که در تمامی مکانیزم‌ها جهت تنظیم ارتفاع صندلی وجود دارد.
  • بخش استکانی صندلی که میزان روان بودن و نرمی حرکت پشتی صندلی را تعیین می‌کند.
  • اهرم قفل که صندلی را در زاویه مناسب و تنظیم شده توسط کاربر قفل می‌کند.

سوالات متداول

۱. چه نوع قطعاتی در مکانیزم صندلی اداری وجود دارد؟

مکانیزم صندلی اداری شامل قطعاتی مانند مکانیسم تاشویی، سیلندر گازی، رولرها، میله‌ها، پیچ و مهره‌ها، مکانیسم قفل کردن و دسته تنظیم ارتفاع است.

۲. مکانیزم‌های صندلی اداری چه کارکردی دارند؟

مکانیزم صندلی اداری امکان تنظیم ارتفاع صندلی، تاشویی بودن (به جلو و عقب حرکت کردن صندلی)، قفل کردن در زاویه مورد نظر و جابه‌جایی یا چرخش صندلی را فراهم می‌کند.

۳. مکانیزم صندلی اداری چه مزایایی دارد؟

استفاده از مکانیزم صندلی اداری به کاربر این امکان را می‌دهد تا صندلی را به شکلی مناسب برای راحتی خود تنظیم کند و از آسیب رسیدن به کمر و گردن و سایر قسمت های بدن خود جلوگیری کند.

۴. آیا همه صندلی‌های اداری دارای این مکانیزم‌ها هستند؟

خیر. همه صندلی‌های اداری این مکانیزم‌ها را ندارند. برخی از صندلی‌های اداری به دلیل صرفه جویی در هزینه و قیمت پایین‌تر فقط قابلیت تنظیم ارتفاع را دارا هستند. صندلی‌های اداری با کیفیت بالاتر و قیمت بیشتر معمولاً سایر مکانیزم‌ها را نیز شامل می شوند.

۵. آیا امکان تعمیر مکانیزم صندلی اداری وجود دارد؟

بله، در بسیاری از موارد امکان تعمیر مکانیزم صندلی اداری وجود دارد. در صورت بروز مشکل می‌توانید به تعمیرکار مجاز مراجعه کنید تا مشکل را برطرف کند یا قطعه‌های معیوب را تعویض کند.

دیدگاهی در مورد “آشنایی با انواع مکانیزم‌های صندلی اداری

  1. امین گفت:

    بهترین مکانیزم برای صندلی های اداری چه مکانیزمی هست؟

    1. مبلمان اداری پرشین گفت:

      سلام وقت بخیر جناب
      بهترین مکانیزم برای صندلی‌های اداری مکانیزم سینکرون می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو مبل پرشین
آدرس دفتر مرکزی

سر شهرک صنعتی چهاردانگه، روبروی خیابان دوم، مجتمع کاسپین، طبقه اول شرکت پرشین
تلفن: 02155289350
تلفن: 02155289357
موبایل: 09351274793

آدرس مبلمان اداری پرشین

تهران، جاده ساوه، بالاتر از سه راه آدران، شهرک صنعتی سبلان، کوچه شاهچراغی اول، پلاک ۱۷
موبایل: ‌09029060458
تلفن: 02156586472
ایمیل:‌ info@mobl-persian.ir

تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به مبلمان اداری پرشین می‌باشد.
سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من